ED: PSV ontsnapt op basis van toeval aan misschien wel enorme corona-ramp

ED: PSV ontsnapt op basis van toeval aan misschien wel enorme corona-ramp

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 08:56za 01-08-2020 om 08:56

PSV is op basis van toeval 'misschien wel ontsnapt aan een ramp van enorme proporties'. Dat concludeert het Eindhovens Dagblad, nadat een vrijwillig op het coronavirus geteste speler van UNA vrijdag kort voor de aftrap van het oefenduel met PSV een positieve uitslag kreeg.

Ongeveer een derde van de UNA-selectie werd donderdag door de medische staf van de Eindhovenaren getest op De Herdgang. De test was geheel vrijwillig. Het merendeel van de amateurselectie, ongeveer zestien spelers, kon niet, veelal vanwege werk.

'Wat was er gebeurd als hij donderdagmorgen net als tweederde van alle UNA-spelers niet aanwezig was geweest bij de vrijwillige test?', schrijft het ED over de betreffende speler. 'Hij had dan normaal gesproken frank en vrij tegen PSV gespeeld, terwijl hij dus besmet was. Dit had voor PSV werkelijk desastreuze gevolgen kunnen hebben en de clubleiding in het Philips Stadion greep daarom na de afgelasting meteen keihard in', doelt de krant op de nieuwe maatregelen van PSV.

'De zaak was misschien nog veel slechter afgelopen als de speler zich net als tweederde van de rest van de UNA-selectie niet had laten testen. Hij had dan in de oefenwedstrijd in theorie elf PSV'ers met het coronavirus kunnen besmetten, die in ieder geval een tijdje in onzekerheid hadden gezeten', aldus het ED.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws