Ten Hag: 'Martínez, Dest, nog twee dingen in gedachten. Maar we kijken ook rond'

Ten Hag: 'Martínez, Dest, nog twee dingen in gedachten. Maar we kijken ook rond'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 15:16za 01-08-2020 om 15:16

Het halen van een linksback heeft voor Ajax de hoogste prioriteit. Trainer Erik ten Hag is nog op zoek naar een concurrent voor Nicolás Tagliafico, die bovendien een eventueel vertrek van de Argentijn op kan vangen.

Ajax versterkte zich tot nu toe met Antony, Mohamed Kudus en Maarten Stekelenburg. Met het halen van laatstgenoemde is alvast ingespeeld op een eventuele transfer van Andre Onana. Ten Hag concludeert dan ook dat vrijwel alle posities in zijn elftal dubbel bezet zijn. "Met uitzondering van de positie van linkervleugelverdediger", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. Voorlopig probeert de trainer wat te schuiven met de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft. "Bijvoorbeeld Martínez en Dest en ik heb nog wel één of twee dingen in gedachten die ik daar ga uitproberen. Maar ondertussen zullen we om ons heen kijken."

Zolang Tagliafico nog speler van Ajax is, zal de lat echter hoog liggen. "Niet zo eenvoudig om in de kwaliteit die wij zoeken een speler te vinden", vindt Ten Hag. "Dan kun je misschien nog wel een speler vinden die die kwaliteit brengt, maar het is ook lastig voor een nieuwe speler om met Nico de concurrentie aan te gaan. Als Nico weggaat, ligt het natuurlijk open en wordt het aantrekkelijker voor een aantal spelers om die stap te zetten."

De trainer zwaaide eerder deze week Joël Veltman uit: de verdediger heeft na negentien jaar Ajax voor Brighton & Hove Albion getekend. Centraal achterin hoeft er echter niemand bij, vindt Ten Hag. "Vooralsnog hebben we centraal voldoende opties met Daley Blind, Lisandro Martínez, Jurriën Timber, Perr Schuurs en Edson Álvarez."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws