Buijs prijst 'muitend' duo: 'Zeefuik maakt tweehonderd slidings op de training'

Buijs prijst 'muitend' duo: 'Zeefuik maakt tweehonderd slidings op de training'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 12:30zo 02-08-2020 om 12:30

FC Groningen-trainer Danny Buijs wil met geen kwaad woord spreken over Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa. De rechtsback en controleur maken er geen geheim van dat ze weg willen uit Groningen: Zeefuik hoopt naar Hertha BSC te vertrekken, Matusiwa schermt met interesse van het Franse RC Lens.

Zeefuik gaf aan dat hij niet optimaal gemotiveerd was voor de training bij FC Groningen, maar Buijs neemt niet zoveel aanstoot aan die woorden. "Het is maar net hoe je het woord motiveren opvat", liet hij na de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo weten aan FOX Sports. "Als je die jongen ziet trainen, volle bak. Hij doet voor de training zijn warming-up en na de training zijn herstel. Hij maakt gewoon tweehonderd slidings tijdens een training en klapt er veertig keer overheen. Maar hij heeft ook wel eens een dag dat hij met een minder gevoel op de club komt, omdat hij eigenlijk had gehoopt al in Berlijn te zitten. Dat is niet meer dan normaal, denk ik."

Matusiwa droeg zaterdag de aanvoerdersband, aangezien Arjen Robben nog niet mee kon doen. "Robben is normaal gesproken gewoon de eerste aanvoerder, maar daarna komen een aantal jongens in aanmerking voor het dragen van de band en Azor is er daar één van", werd Buijs geciteerd door De Telegraaf. De training was ook vol lof over de houding van Matusiwa. "Hij is in de groep een voorbeeld in hoe je het vak profvoetballer moet beleven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws