Heerenveen haalt Botman-opvolger uit Uruguay: '125 kilometer van Amsterdam'

Heerenveen haalt Botman-opvolger uit Uruguay: '125 kilometer van Amsterdam'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 22:23zo 02-08-2020 om 22:23

SC Heerenveen gaat zich versterken met een linksbenige verdediger uit Uruguay. Joaquín Fernández (21) bevestigt in gesprek met Ovación dat hij dinsdag afreist naar Nederland om zijn transfer af te ronden. Hij is de opvolger van Sven Botman.

Fernández komt over van Club Atlético River Plate uit Uruguay. Dit weekend nam hij afscheid van zijn familie. "Ik wilde niet al te opgewonden raken, voordat ik de vliegtickets in handen zou krijgen. Het is mijn broer verschillende keren overkomen dat een transfer niet doorging", vertelt de linkspoot aan Ovación. "Maar de laatste dagen ging het snel en dinsdag stap ik in het vliegtuig naar Nederland."

De Uruguayaanse verdediger heeft wel een idee waar hij terecht gaat komen. "Heerenveen eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats en de stad ligt op ongeveer 125 kilometer van Amsterdam. Gelukkig heb ik geen problemen met de Engelse taal. Ik ben nu alles half vergeten, maar ik weet zeker dat ik het over een paar maanden weer vloeiend spreek."

Eerder deze week liet Fernandéz aan zijn River Plate-trainer Jorge Fossati weten dat hij voor Heerenveen heeft gekozen. "Dat was een koude douche voor hem, maar hij snapt dat het om mijn toekomst gaat", besluit de opvolger van Botman. Of Fernández wordt gekocht of eerst wordt gehuurd door Heerenveen is niet bekend. Hij maakte twee jaar geleden zijn profdebuut en is tweevoudig jeugdinternational van Uruguay.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws