Buijs verrast met nieuwe rol voor Robben: 'Zo min mogelijk meeverdedigen'

Buijs verrast met nieuwe rol voor Robben: 'Zo min mogelijk meeverdedigen'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 09:54ma 03-08-2020 om 09:54

Danny Buijs heeft voor Arjen Robben een rol als schaduwspits in gedachten. Dat bevestigt de trainer van FC Groningen in gesprek met De Telegraaf. Voor de eerste oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0 zege) liet Buijs het al doorschemeren.

De trainer van Groningen is met technisch directeur Mark-Jan Fledderus nog op zoek naar een echte spits en creatieve aanvaller. Lukt dat, dan is Robben de beoogde schaduwspits in een 5-3-2-systeem.

"Als hij gaat meedoen, moet hij zoveel mogelijk aan de bal komen en zijn kwaliteiten kunnen laten zien", verklaart Buijs. "Hij moet wel meeverdedigen, maar zo min mogelijk. Robben is voor ons de ultieme bonus. We hebben er wel van gedroomd, maar ik heb er nooit rekening mee gehouden."

Robben moest het een oefenduel met Heracles nog laten schieten. Hij richt zich op de competitiestart tegen PSV op 13 september. Buijs: "Hij is individueel topfit, maar er is nog een stap te zetten naar wedstrijden volle bak kunnen spelen. Ik verwacht dat hij komende week langzaam gaat instromen bij de groepstraining."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws