NAC Breda legt Rutten vast: 'Maurice Steijn vroeg of ik interesse had'

NAC Breda legt Rutten vast: 'Maurice Steijn vroeg of ik interesse had'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 17:52ma 03-08-2020 om 17:52

Laatste update: maandag 3 augustus 2020 om 18:21ma 03-08-2020 om 18:21

Het is officieel: Moreno Rutten is speler van NAC Breda. De club heeft de verdediger, die transfervrij overkomt van Serie B-club Crotone, een driejarig contract voorgeschoteld. 

BN DeStem kondigde de Rutten-deal zondag al aan. "Onlangs werd ik gebeld door Maurice Steijn of ik interesse had om naar NAC te komen", vertelt een blije Rutten op de clubsite van NAC. "NAC is een fantastische club. Ik kom zelf uit Brabant, dus ik ken NAC goed. Ik heb met Anthony Lurling gespeeld en heb bij zijn afscheidswedstrijd mogen spelen in het stadion, dat heeft wel een beetje de doorslag gegeven."

Steijn is blij dat het rond is. "Ik ben erg blij dat we Moreno kunnen toevoegen aan de selectie. Hij is een multifunctionele speler, die zowel links- als rechtsback kan spelen. Maar hij is ook op het middenveld inzetbaar. Hij weet hoe het is om in de Eerste Divisie te spelen en om kampioen te worden. Daarnaast heeft hij de nodige Eredivisiewedstrijden gespeeld. Hij neemt dus een heel wat ervaring met zich mee."

Naar verluidt wilde ook VVV-Venlo Rutten terughalen naar Nederland. Voor die club speelde hij al van 2015 tot 2019, waarna hij de overstap naar Italië maakte.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws