Coronanieuws bij Ajax: 'Kan me voorstellen dat dit bom onder Eredivisie is'

Coronanieuws bij Ajax: 'Kan me voorstellen dat dit bom onder Eredivisie is'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 10:31wo 05-08-2020 om 10:31

De KNVB moet mogelijk 'rigoureuze maatregelen' nemen naar aanleiding van het coronanieuws bij Ajax, zegt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Hij bracht dinsdag het nieuws dat maar liefst dertien mensen bij Ajax besmet zijn geweest met het virus.

Mogelijk moet de KNVB kijken naar een aanpassing in het beleid. "Dat is een heel interessante vraag. Ook voor de protocollencommissie van de KNVB", zegt Verweij in de studio van De Telegraaf. "Het is niet meer houdbaar om alleen te testen bij klachten. Als je ziet dat er bij Ajax dertien mensen besmet zijn, houdt dat in dat mensen zonder symptomen besmet kunnen zijn. Volgens mij wil Feyenoord ook niet dat het gaat rondwaren in de selectie."

"Ik kan me voorstellen dat dit een bom onder de Eredivisie is als je ziet hoe makkelijk het virus in de selectie kan sluipen", zegt Verweij. "In Amerika worden wedstrijden in Disneyland gespeeld. Misschien moet Nederland ook overwegen om spelers in een bubbel te krijgen. Het kan niet zo zijn dat een speler donderdag wordt getest, vrijdag met het gezin uit eten gaat en zaterdag op het voetbalveld staat."

"Misschien moet de KNVB daar ook naar kijken: spelers die getest zijn moeten toch de discipline opbrengen om niet uit te gaan en thuis te blijven", oppert Verweij. "Misschien moet de hele selectie een hotel in om de Eredivisie veilig te laten verlopen. In het buitenland worden spelers drie maanden weggehouden bij hun gezin. Ik zeg niet dat dat moet, maar je moet het wel overwegen. Het is wel zaak dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie veilig verlopen. Dan moet je zulke rigoureuze maatregelen niet uitsluiten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Moet de KNVB het beleid aanpassen?

(1261 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws