Bundesliga-transfer in de maak voor Chong (20): Hij past in het profiel

Bundesliga-transfer in de maak voor Chong (20): "Hij past in het profiel"

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 13:40wo 05-08-2020 om 13:40

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 13:49wo 05-08-2020 om 13:49

Tahith Chong vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Duitsland. Werder Bremen heeft belangstelling voor de Nederlandse 'Flügelflitzer' van Manchester United, bevestigt sportief directeur Frank Baumann in de Weser Kurier.

Werder Bremen is op zoek naar een opvolger van Milot Rashica, die in de belangstelling staat van onder meer Borussia Dortmund en RB Leipzig. Chong geldt als kandidaat in Noord-Duitsland. De twintigjarige Nederlander wordt getypeerd als 'stevige vervanger'.

"Hij heeft veel snelheid en past in het profiel. Chong is een speler die interessant kan zijn", reageert Baumann. Volgens BILD waren de zaakwaarnemers van Chong dinsdag al in Bremen voor gesprekken. Ook hoofdscout Clemens Fritz schoof aan.

Het is afwachten of en wanneer Chong de stap naar de Bundesliga waagt. Manchester United zou het niet zien zitten om de Nederlandse vleugelaanvaller te verkopen, waardoor een huurperiode voor de hand ligt. Hij ligt nog twee jaar vast op Old Trafford.

Chong kwam afgelopen seizoen niet verder dan drie invalbeurten onder Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer. Bij de beloften scoorde hij veertien keer en gaf hij zeven assists. De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws