Opvallend: Zidane heeft Bale niet nodig bij Real voor kraker met Manchester City

Opvallend: Zidane heeft Bale niet nodig bij Real voor kraker met Manchester City

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 17:50wo 05-08-2020 om 17:50

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 19:14wo 05-08-2020 om 19:14

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft Gareth Bale niet nodig voor de Champions League-kraker met Manchester City van vrijdag. De 31-jarige Welshman ontbreekt opvallend in de wedstrijdselectie van de Koninklijke.

Daarmee lijkt de rol van Bale in de Spaanse hoofdstad definitief uitgespeeld. De aanvaller kwam na de coronabreak al een paar keer negatief in het nieuws. Zo gebruikte hij zijn mondkapje als slaapmasker op de reservebank. De oud-speler van Tottenham Hotspur zat voor het laatste duel in de Primera División, uit tegen Leganés, ook al niet bij de selectie. Spaanse media beweerden dat dit op eigen verzoek was.

Eerder kwam Bale ook in de kampioenswedstrijd tegen Villarreal niet in actie. Hij stapte na afloop wel het veld op om het feestje mee te vieren, maar dat leidde vooral tot ongemakkelijke beelden. Nu volgt dus een volgend signaal van Zidane: Real Madrid heeft de man van honderd miljoen euro niet nodig in de return tegen Manchester City in de achtste finale van de Champions League. De Spaanse topclub moet in Engeland een 1-2 nederlaag zien weg te poetsen.

Real Madrid moet het daarbij ook stellen zonder aanvoerder Sergio Ramos, die geschorst is. Naast Bale zijn ook James Rodríguez en Mariano Diaz gepasseerd. Rodríguez zou voor een transfer naar stadgenoot Atlético Madrid staan, terwijl Diaz eerder positief testte op het coronavirus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie trekt er aan het langste eind bij Manchester City - Real Madrid?

Manchester City
74%
Real Madrid
26%
(501 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws