Snoei baalt van Ligue 2-transfer: 'Ik vind Branco zelfs completer dan Diemers'

Snoei baalt van Ligue 2-transfer: 'Ik vind Branco zelfs completer dan Diemers'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 21:18wo 05-08-2020 om 21:18

De Graafschap gaat smaakmaker Branco van den Boomen definitief kwijtraken, tot grote teleurstelling van trainer Mike Snoei. De 25-jarige Eindhovenaar maakt een verrassende overstap naar Zuid-Frankrijk en gaat bij het naar de Ligue 2 gedegradeerde Toulouse spelen.

Volgens de Gelderlander profiteerden de Fransen van een clausule in Van den Boomens contract. Omroep Gelderland meldt woensdagavond dat de spelmaker al onderweg is. Snoei baalt daarvan en stelt dat de Brabander makkelijk een hoger niveau aan had gekund dan de tweede divisie van Frankrijk. "Ik heb Branco gesproken en gezegd dat hij geduldig had moeten zijn", laat hij weten aan Omroep Gelderland. "Nu kiest hij voor de eerste uitdaging die op zijn pad komt en noemt hij Toulouse een kans om niet te missen. Ik vind het te gehaast en dit een club beneden zijn niveau."

Snoei vergelijkt Van den Boomen namelijk met Mark Diemers, die via De Graafschap en Fortuna Sittard bij Feyenoord uitkwam. "Eerst zou het FC Groningen worden, nu is het Feyenoord. En ik vind Branco zelfs completer", klinkt het. De Eredivisie had er zeker in gezeten voor de voormalige jeugdinternational, denkt Snoei. "Als hij naar een club als Willem II was gegaan om daar Europa League te gaan spelen, hadden we nog een klein feestje gebouwd ook. Nu ligt dat anders en ben ik teleurgesteld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws