RKC staat niet te popelen voor Ajax-uit: 'Fysiologisch niet heel verantwoord'

RKC staat niet te popelen voor Ajax-uit: 'Fysiologisch niet heel verantwoord'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 15:56vr 07-08-2020 om 15:56

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim kijkt nog steeds niet uit naar het oefenduel met Ajax, de club waar hij een rijk verleden heeft als keeper en als jeugdtrainer. De nummer 18 van het vorige Eredivisie-seizoen is pas net begonnen aan de voorbereiding en treft direct de nummer één van de 2019/2020-ranglijst.

RKC bleef na het stilleggen van de competitie nog een tijdje doortrainen en plande op woensdag 29 juli de training eerste training van het nieuwe seizoen in: op zaterdag 8 augustus wacht Ajax al. "We hebben wel gewoon zes, zeven weken voorbereiding. Maar we hebben nu pas zeven trainingen in onze benen", blijft Grim in gesprek met FOX Sports bij zijn standpunt over de oefenwedstrijd tegen Ajax.

De Brabanders zullen dan ook niet op volle oorlogssterkte aantreden en niet met het mes tussen de tanden spelen. "Als je fysiologisch nadenkt, is dat niet heel verantwoord. Misschien moeten we zeggen onverantwoord, maar we moeten er wel mee dealen. Dus we zullen heel voorzichtig moeten zijn. Nou, dat gaan we ook doen."

Ajax en RKC trappen zaterdag om 18.45 uur af. In de Johan Cruijff Arena mogen geen toeschouwers aanwezig zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws