Ajax krijgt geen toestemming en moet RKC in een lege Arena ontvangen

Ajax krijgt geen toestemming en moet RKC in een lege Arena ontvangen

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 09:32di 04-08-2020 om 09:32

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 09:48di 04-08-2020 om 09:48

Ajax speelt op zaterdag 8 augustus in een lege Johan Cruijff Arena tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers hebben geen permissie om toeschouwers binnen te laten.

Dit laat Ajax dinsdag weten via de officiële kanalen. Volgens de aanvankelijke plannen konden er gefaseerd toeschouwers toegelaten worden: Ajax mikte op een publiek van circa negenduizend mensen, zestien procent van de totale capaciteit. De club heeft op 15 juli een vergunning aangevraagd bij de gemeente Amsterdam, laat het weten. Deze is echter nog steeds niet binnen, waardoor Ajax een streep door deze plannen heeft moeten zetten.

Vijf dagen na Ajax-RKC komt FC Utrecht op bezoek in Amsterdam: Ajax zal contact opnemen met de gemeente en hoopt op 13 augustus wél met publiek te kunnen spelen. De ploeg van Erik ten Hag oefent daarna nog tegen de Oostenrijkse clubs Wolfsberger AC en Red Bull Salzburg, maar zal dat buiten Nederland doen. De voorbereiding wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Hertha BSC: waar dat duel plaatsvindt, is echter nog niet duidelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws