Ten Hag hekelt 'onverantwoorde' keuze: 'Er is maar één reden voor: de financiën'

Ten Hag hekelt 'onverantwoorde' keuze: 'Er is maar één reden voor: de financiën'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 11:34zo 09-08-2020 om 11:34

Erik ten Hag neemt het spelen zonder publiek niet lichtzinnig op. De trainer van Ajax heeft experts ingeschakeld om het nadeel zoveel mogelijk te verkleinen voor zijn spelers.

Ajax speelde zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, thuis tegen RKC Waalwijk (6-1). Dat gebeurde in een lege Johan Cruijff Arena. "Uiteraard is het ontbreken van supporters van invloed en het gaat erom hoe je hier mee omgaat. We dienen ons aan te passen aan de realiteit, want die leert dat we voorlopig niet in een vol stadion spelen. Vanaf het eerste begin ligt dit thema al bij ons op tafel", vertelt Ten Hag aan Ajax Life.

De trainer ziet dat sommige spelers 'qua karakter' motivatieproblemen hebben, nu er geen publiek op de tribunes zit. Daarom heeft hij experts geraadpleegd. "We hebben kennis binnen onze staf, maar ook geconsulteerd. Bij experts. Wat doet spelen in een leeg stadion met je? Dat proberen we in de praktijk te brengen. En we hebben de tijd om te oefenen. Je kunt er van alles bij bedenken, maar we krijgen hulp van mensen. Van experts op het gebied van het brein."

Het verschil in andere competities, die in tegenstelling tot de Eredivisie wel werden afgemaakt, was volgens Ten Hag merkbaar. "Het niveau van het spel sinds corona valt door de bank genomen niet mee. Er zijn ook heel veel oorzaken voor. Die competities moesten snel weer beginnen, zelfs zonder voorbereiding. Je kunt gerust zeggen dat dit onverantwoord was. Er is ook maar één reden voor: de financiën", stelt hij.

"Je trekt een grote wissel op spelers. Er zijn onvoorstelbaar veel blessures en vermoeidheid speelt een grote rol, kijk naar Juventus. De frisheid is totaal verdwenen. Daarom ben ik best wel blij over het optreden van mijn ploeg tegen RKC."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws