Sarri door de mangel in Italiaanse pers: misplaatste grap, ergernis bij Ronaldo

Sarri door de mangel in Italiaanse pers: misplaatste grap, ergernis bij Ronaldo

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 20:22zo 09-08-2020 om 20:22

De Champions League-uitschakeling tegen Olympique Lyon betekende het einde van Maurizio Sarri als trainer van Juventus. Het ontslag van de Italiaanse trainer zat er echter al langer aan te komen, schrijft Corriere dello Sport in een analyse.

Sarri kreeg zaterdag zijn congé bij Juventus, dat Andrea Pirlo verrassend aanstelde als opvolger. Vanaf het eerste moment zaten er deukjes in het huwelijk, aldus Corriere dello Sport. De Italiaanse krant verwijst naar 21 juli 2019, toen Juventus in Singapore een oefenwedstrijd speelde tegen Tottenham Hotspur.

'Juventus keek tegen een 1-0 achterstand aan toen Sarri een misplaatste opmerking maakte. Hoe heb ik met Napoli twee landstitels verloren aan jullie? Het hield het midden tussen een sneer en een grap, maar de spelers waren er niet blij mee, zeker niet in een kleedkamer vol kampioenen - en natuurlijk Cristiano Ronaldo', klinkt het.

Meerdere spelers van Juventus begonnen zich gedurende het seizoen tegen Sarri te keren. Toch kreeg de oefenmeester ook steun. Zo kon Miralem Pjanic aanvankelijk profiteren van Sarri's aanvallende speelstijl, terwijl Paulo Dybala kansen zag om zijn Juve-carrière nieuw leven in te blazen.

Ook Douglas Costa, die een hoofdrol speelde in de nieuwe plannen, was een medestander, maar dat bleef niet lang zo. De Braziliaanse buitenspeler ergerde zich aan het feit dat Sarri rookte rond de kleedkamer. Niet voor niets was Douglas Costa, naast Emre Can en Mario Mandzukic, één van de (oud-)Juventus-spelers die een social media-post over het ontslag van Sarri een like gaven.

Sarri wordt getypeerd als een coach die tactisch sterk is, maar empathie mist. 'Op dit niveau tenminste', aldus Corriere dello Sport. 'Cristiano Ronaldo werd elke training gek van de woorden van Sarri: 'Raak de bal twee keer aan, raak de bal twee keer aan.' Ronaldo tolereerde het, maar vond ook dat zijn talent werd ondermijnd.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Serie A Juventus

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws