'Ik besef dat ik het nu waar moet gaan maken om de eerste man te worden bij Ajax'

'Ik besef dat ik het nu waar moet gaan maken om de eerste man te worden bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 07:22ma 10-08-2020 om 07:22

Perr Schuurs is bezig aan de belangrijkste voorbereiding in zijn carrière. Na het vertrek van Joël Veltman ligt de plek naast Daley Blind open en daar wil de Limburgse verdediger gebruik van maken.

Schuurs wil twee jaar na zijn overstap van Fortuna Sittard naar Ajax een basisplek afdwingen in Amsterdam. "Maar ik voel geen extra druk", zegt hij tegen Voetbal International. "Het is vooral lekker om eindelijk weer op het veld te staan, om minuten te kunnen maken. Dat gevoel overheerst, maar tegelijkertijd besef ik ook dat ik het nu waar moet gaan maken om de eerste man te worden op die positie."

Ook Jurriën Timber en Edson Álvarez komen in aanmerking voor een plek in het centrum van de Ajax-defensie. "De concurrentie is natuurlijk niet weg, maar ik heb wel het gevoel dat het dit jaar moet gaan gebeuren. Ik heb een gesprek met trainer gehad. Hij sprak vertrouwen in mij uit. Dat geeft mij wel een heel goed gevoel richting het nieuwe seizoen."

Schuurs weet wat hem te doen staat. "Het is daarbij vooral zaak om niet opeens allerlei andere dingen te gaan doen. In mijn positie moet ik doen wat er van mij wordt verwacht. Zo sterk mogelijk spelen voor het team en de fouten eruit halen zodat we geen tegendoelpunten krijgen. Uiteindelijk is dat simpelweg de taak van ons als verdediger: de nul houden."

Zaterdag had Schuurs een basisplaats in de oefenwedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 6-1.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie hoort naast Blind in de Ajax-defensie?

(2290 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws