Kritiek op Advocaat: 'De trainer van Feyenoord ondermijnt Rutte en Aboutaleb'

Kritiek op Advocaat: 'De trainer van Feyenoord ondermijnt Rutte en Aboutaleb'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 08:03ma 10-08-2020 om 08:03

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 08:13ma 10-08-2020 om 08:13

Hugo Borst plaatst vraagtekens bij de 'ondermijnende' uitspraken van Dick Advocaat over het gebrek aan supporters in De Kuip. De trainer van Feyenoord vindt de maatregelen overtrokken, zo liet hij zondag na het oefenduel met Sparta weten.

In De Kuip waren zondagmiddag 3000 supporters welkom. 'Na afloop van de oefenwedstrijd is er een raar geluid dat ik niet goed kan plaatsen. Het komt uit de mond van Nederlands meest geliefde senior, Dick Advocaat', schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Midweeks doken er beelden op van de Feyenoord-training in De Kuip, die begeleid werd door zingende fans. Premier Mark Rutte had deze beelden ook gezien en noemde het een voorbeeld van hoe het niet moet in coronatijden. Advocaat vond dit echter schromelijk overdreven.

'Zelfs als de trainer van Feyenoord gelijk heeft dan moet hij weten dat hij de positie van Mark Rutte en Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam, red.) met zo'n uitspraak ondermijnt', aldus Borst. 'Waarom doet een gepokt en gemazeld mens dat in een tijd dat bestuurders moeite hebben om orde te houden?'

'Is Dick Advocaat het EK voetbal in Portugal vergeten?', memoreert de columnist. 'Toen nam een andere minister-president, Jan-Peter Balkenende, het op voor de verketterde bondscoach Dick Advocaat. Loyaliteit gaat verder dan de voetbalwereld.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws