Advocaat baalt van Mark Rutte: Ik vind het een beetje overtrokken allemaal

Advocaat baalt van Mark Rutte: "Ik vind het een beetje overtrokken allemaal"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 17:12zo 09-08-2020 om 17:12

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 17:15zo 09-08-2020 om 17:15

Dick Advocaat heeft geen goed gevoel overgehouden aan de eerste Feyenoord-wedstrijd van het seizoen. De stadionclub mocht tegen Sparta slechts drieduizend toeschouwers binnenlaten, die bovendien allemaal een mondkapje dienden te dragen.

Midweeks doken er beelden op van de Feyenoord-training in De Kuip, die begeleid werd door zingende fans. Premier Mark Rutte had deze beelden ook gezien en noemde het een voorbeeld van hoe het niet moet in coronatijden. Advocaat vond dit echter schromelijk overdreven. "Dan hebben ze twee, misschien wel drie minuten iets geroepen en dan wordt dat eruit gehaald", liet hij na de wedstrijd tegen Sparta weten aan FOX Sports. "Terwijl iedereen uit elkaar zat. Dus ik vind het een beetje overtrokken allemaal."

Dat Feyenoord meer dan veertigduizend stoeltjes onbezet moest houden, ging er ook niet in bij De Kleine Generaal. "Ik was wel blij dat er in elk geval iemand zat, een paar duizend. Die maken nog wel lawaai, daar was ik wel blij. Maar in zo'n stadion van vijftigduizend... Als er op het strand twintig-, dertigduizend mensen kunnen liggen en op De Dam vijftienduizend: dan kunnen er in zo'n stadion toch wel tienduizend mensen zitten op twee meter? Daar hoef je geen geleerde voor te zijn, om dat uit te rekenen."

Feyenoord won uiteindelijk met 3-0 van de stadgenoot. Róbert Bozeník, nogmaals Bozeník en Crysencio Summerville legden al vroeg in de wedstrijd de eindstand vast.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws