Feyenoord bereikt akkoord met toptalent: 'Hij laat zien alles in huis te hebben'

Feyenoord bereikt akkoord met toptalent: 'Hij laat zien alles in huis te hebben'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 13:12ma 10-08-2020 om 13:12

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 13:16ma 10-08-2020 om 13:16

De kogel is door de kerk: Feyenoord heeft een principe-akkoord bereikt met toptalent Marouan Azarkan. De achttienjarige aanvaller tekent tot medio 2023 in De Kuip.

Azarkan zet binnenkort zijn handtekening onder het contract. Zijn oude verbintenis zou volgend jaar aflopen. "Marouan laat zien alles in huis te hebben om uit te groeien tot een waardevolle buitenspeler voor Feyenoord", reageert technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite.

"Hij is snel, heeft dreiging, kan een tegenstander passeren en heeft oog voor de assist. Hij is nog jong en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren op al deze onderdelen en fysiek zal doorgroeien naar het niveau dat zowel hij als wij voor hem voor ogen hebben."

Azarkan kreeg zondag een basisplaats van Dick Advocaat in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Sparta (3-0). De achttienjarige Rotterdammer met Marokkaanse roots kwam afgelopen seizoen niet aan bod onder de 72-jarige trainer, terwijl hij onder voorganger Jaap Stam nog zijn Eredivisie-debuut mocht maken.

Eind april meldde zaakwaarnemer Ali Dursun dat buitenlandse clubs in de markt waren voor Azarkan, waaronder Hoffenheim en Werder Bremen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws