Swart adviseert Ten Hag: 'Hij is de beste spits voor Ajax, heel goede speler'

Swart adviseert Ten Hag: 'Hij is de beste spits voor Ajax, heel goede speler'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 11:00di 11-08-2020 om 11:00

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft de beschikking over Lassina Traoré, Klaas Jan Huntelaar, Quincy Promes en Brian Brobbey, maar Dusan Tadic blijft de beste spits in Amsterdam. Dat stelt Sjaak Swart voor de camera van VoetbalPrimeur.

Traoré kreeg zaterdag in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk (6-1) een basisplek van Ten Hag, terwijl Huntelaar als invaller twee keer scoorde. "Traoré is niet goed genoeg", concludeert Mister Ajax tegenover deze website. "Van Huntelaar weten we wat hij kan. Als hij erin komt, gaat hij ervoor. Maar hij moet in het strafschopgebied spelen, daar is hij gevaarlijk."

Promes is als spits ook een optie, zo gaf Ten Hag afgelopen weekend aan, maar Swart zou het wel weten. "Tadic stond de laatste jaren het vaakst in de spits. Hij is ook de beste. Tadic kan een bal vasthouden, wegdraaien, iemand een doelpunt laten maken... Hij heeft niet zo'n goed seizoen achter de rug, maar het is natuurlijk een heel goede speler."

Ajax-vertrekkers
Mister Ajax houdt in de tussentijd rekening met een vertrek van Andre Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek. "Die namen hoor je elke keer. Als ze vertrekken? Dan heeft Ajax een probleem en moet er echt nog iets bij. Wat erachter zit is nog te weinig. Ik zeg niet wie ze moeten halen. Ze zijn nog zoekende naar bepaalde posities, laten we het daar maar op houden."

Check het volledige interview met Sjaak Swart hieronder!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wie is de beste spits voor dit Ajax?

(3100 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws