Sjaak Swart: 'Neres moet een keer gaan voetballen in plaats van dansen'

Gepubliceerd: ma 10 augustus 2020 om 17:00

Laatste update: ma 10 augustus 2020 om 17:02

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Sjaak Swart loopt niet de polonaise nu Ajax het nieuwe seizoen is begonnen met een ruime oefenzege op RKC Waalwijk (6-1). Dat laat Mister Ajax merken voor de camera van VoetbalPrimeur. Erg onder de indruk was Swart niet.

Danny Vos
AMSTERDAM

"6-1 gewonnen, maar dat zegt natuurlijk niks", zegt hij. "RKC is net bezig met een nieuwe ploeg, die waren er nog helemaal niet klaar voor. En bij Ajax ontbrak ook een aantal spelers. De jongens hebben zich weer mogen laten zien, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er niet zoveel vertrouwen in heb. Ik ga geen namen noemen. Dat RKC nog een doelpunt heeft gemaakt, mag niet."

Een hoofdrol was in de Johan Cruijff Arena weggelegd voor Antony. De Braziliaanse miljoenaankoop maakt zijn officieuze debuut, deed één helft mee en scoorde twee keer. "Voor die jongen is het natuurlijk leuk, maar je kunt nog niet zeggen: dat is een goeie", aldus Swart. "Ik heb geen héél bijzondere dingen gezien. Maar dat kan nog komen, dat geloof ik wel."

Antony kwam deze zomer over van São Paulo en wordt bij de hand genomen door landgenoot David Neres. De twee zijn haast onafscheidelijk. Swart denkt er het zijne van. "Ik hoop dat Neres zelf weer gaat trainen, want dat doet hij al bijna een jaar niet. Dat is niet goed. Ik zie hem een beetje dansen op de tribune, maar als je het niet erg vindt: ik heb liever dat hij nu wat in het veld gaat doen."

Check het volledige interview met Sjaak Swart!

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws