Statement Sparta over coronanieuws Feyenoord: 'Speler was niet besmettelijk'

Statement Sparta over coronanieuws Feyenoord: 'Speler was niet besmettelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 06:49di 11-08-2020 om 06:49

Sparta heeft een statement gedeeld nadat Feyenoord maandag met coronanieuws was gekomen. De stadionclub maakte zaterdag én maandag – één dag voor en één dag na het oefenduel met de stadgenoot – bekend dat er spelers uit de selectie waren getroffen door het coronavirus.

De tweede speler zat tijdens de wedstrijd van zondag nog in zijn incubatietijd en kon op dat moment nog geen andere spelers besmetten met het virus, benadrukte Feyenoord. De club had na de positieve test contact gezocht met de stadgenoot, die het verhaal van de buurman heeft onderschreven. 'Beide directies en clubartsen hebben inmiddels contact met elkaar gehad en door de clubarts van Feyenoord is geconstateerd uit de analyses dat deze speler niet besmettelijk was in de oefenderby', aldus Sparta via de clubkanalen.

De Kasteelclub en de spelers van Sparta zijn onlangs al onderworpen aan een testronde: deze leverde louter negatieve resultaten op. Trainer Henk Fraser – die overigens in maart al getroffen werd door het virus – en de zijnen vervolgen hun voorbereiding zaterdag met een wedstrijd tegen het Franse RC Lens. In aanloop naar die ontmoeting is een nieuwe testronde ingepland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws