'Reservedoelman RB Leipzig in beeld bij PSV dankzij Schmidt-assistent'

'Reservedoelman RB Leipzig in beeld bij PSV dankzij Schmidt-assistent'

11-08-2020 08:33
70

De strijd om de nummer 1-positie bij PSV is in volle gang. De Eindhovenaren hebben de beschikking over Lars Unnerstall, Jeroen Zoet, Hidde Jurjus en Maxime Delanghe én denken aan een huurtransfer van RB Leipzig-goalie Yvon Mvogo.

Unnerstall verdrong Zoet vorig seizoen onder de lat, maar lijkt niet het type waar trainer Roger Schmidt naar op zoek is: de opvolger van Ernest Faber werkt traditiegetrouw met meevoetballende doelmannen, terwijl Unnerstall meer een lijnkeeper is. Mvogo is dankzij Schmidts assistent Lars Kornetka – tot voor kort werkzaam in Leipzig – op de radar van PSV beland, schrijft het Eindhovens Dagblad dinsdag.

Het is echter nog maar de vraag of hij haalbaar is. De Zwitserse stand-in van Péter Gulácsi moet vijf miljoen euro kosten, maar PSV kan zich zo'n transfersom niet permitteren. Een huurtransfer kan uitkomst bieden, maar het is nog maar de vraag of Leipzig hieraan mee wil werken, aangezien Mvogo zijn laatste contractjaar in is gegaan.

Voorlopig gaat de strijd dus tussen Unnerstall en Zoet. Jurjus werd al drie keer verhuurd en gaat zijn laatste contractjaar in, maar de Achterhoeker lijkt nog één seizoen binnenboord te blijven: na het vertrek van Robbin Ruiter is hij de beoogde derde doelman. Delanghe zal met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie