La Stampa: Juventus schakelt op en meldt zich met aanbieding bij Ajax

La Stampa: Juventus schakelt op en meldt zich met aanbieding bij Ajax

12-08-2020 12:51
144

Juventus heeft zich een jaar na de komst van Matthijs de Ligt opnieuw gemeld bij Ajax, klinkt het in Italië. De aanstelling van trainer Andrea Pirlo gaat gepaard met concrete belangstelling voor Sergiño Dest.

De Italiaanse krant La Stampa pakt woensdag uit met het nieuws over Dest. Pirlo wil een verjongingskuur doorvoeren in het Allianz Stadium en is onder meer op zoek naar een nieuwe rechtsback. In dat kader valt de naam van Dest. Juventus zou al een openingsbod hebben uitgebracht. De hoogte daarvan is niet bekend.

De negentienjarige Ajacied wil deze zomer graag een stap hogerop maken en werd eerder gelinkt aan Borussia Dortmund en FC Barcelona. Bayern München leek het meest concreet en is naar verluidt nog steeds in de race, maar pakte vooralsnog niet door. Dest moet zo'n 25 miljoen euro kosten.

Dest is kandidaat om in de Juventus-selectie de plek over te nemen van Mattia De Sciglio. Danilo, de andere rechtsback, mag wel blijven van Pirlo. Juve werd eerder deze week ook al in verband gebracht met AZ-spelers Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Owen Wijndal.

Een maand geleden werd Dest door meerdere kranten in Italië al in verband gebracht met Juventus. De in Nederland geboren international van de Verenigde Staten heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2022. 

No Poll