BBC: onderhandelingen al ingezet, vertrek van Leeuwinnen-architect Wiegman dreigt

BBC: onderhandelingen al ingezet, vertrek van Leeuwinnen-architect Wiegman dreigt

12-08-2020 14:13 Laatste update: 14:23
9

De Oranje Leeuwinnen dreigen succescoach Sarina Wiegman kwijt te raken aan Engeland. Volgens de BBC zijn de gesprekken met de FA al ingezet.

The Times kwam dinsdag al met nieuws over Wiegman: de 104-voudig Oranje international geldt als beoogd opvolger van Phil Neville, de huidige bondscoach van The Three Lionesses. Wiegman verlengde in 2019 haar contract tot 2021, met het oog op het EK dat dan in Engeland plaats zou vinden.

Na de uitbraak van het coronavirus is dat toernooi echter één jaar uitgesteld, omdat de Olympische Spelen al na 2021 verplaatst worden. Volgens de BBC ruikt de Engelse voetbalbond nu zijn kans en wil de FA met Wiegman als bondscoach het EK in eigen land in: de onderhandelingen tussen de vijftigjarige Haagse en de Engelse voetbalbond zouden al opgestart zijn.

Wiegman nam in aanloop naar het EK van 2017 het roer over bij de Oranje Leeuwinnen en begon aan een succesvol voetbalhoofdstuk. Nederland kroonde zich in eigen land tot Europees kampioen en haalde in 2019 de finale van het WK in Frankrijk. De Verenigde Staten werden toen wereldkampioen en hebben naar verluidt ook al eens een lijntje naar Wiegman uitgegooid.