AD onthult: Wiegman was 'gevleid', maar bedankte voor de wereldkampioen

AD onthult: Wiegman was 'gevleid', maar bedankte voor de wereldkampioen

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 19:54ma 09-12-2019 om 19:54

Sarina Wiegman heeft bedankt voor een transfer naar Team USA, onthult het Algemeen Dagblad maandagavond. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen verlengde maandag haar contract met de KNVB tot en met het EK van 2021 in Engeland.

Wiegman trad in 2017 aan en leidde Oranje sindsdien naar winst van het EK in eigen land, een finaleplek op het WK én de allereerste deelname ooit aan de Olympische Spelen. Volgens het AD heeft de vijftigjarige Haagse zichzelf ook in de kijker van de Verenigde Staten gecoacht. Nadat Oranje werd verslagen in de WK-finale, kondigde Jill Ellis haar vertrek aan bij Team USA: Wiegman zou in beeld zijn geweest als haar opvolger.

Volgens het AD voelde de 104-voudig Oranje-international zich 'gevleid' door de belangstelling, maar wilde ze per se met Nederland naar de Olympische Spelen in Tokio. De viervoudig wereldkampioen heeft Vlatko Andonovski uit Noord-Macedonië inmiddels aangesteld als opvolger van Ellis.

Oranje komt op 10 april weer in actie tegen Kosovo en vervolgt de tot dusver vlekkeloze EK-kwalificatiecyclus. Op woensdag 22 juli vinden de eerste groepswedstrijden op de Olympische Spelen plaats.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws