De discussie die we in Nederland voeren over De Jong vind ik reinste flauwekul

"De discussie die we in Nederland voeren over De Jong vind ik reinste flauwekul"

14-08-2020 21:23
36

Wim Kieft snapt dat Frenkie de Jong niet altijd als controlerende middenvelder wordt opgesteld bij FC Barcelona. Omdat Sergio Busquets daar vaak de voorkeur krijgt, moet De Jong het doen met de linkshalfpositie.

Menigeen vindt dat De Jong het beste is als controlerende middenvelder. "De discussie die we in Nederland voeren over De Jong vind ik reinste flauwekul", zegt Kieft bij Veronica. "Wij vinden allemaal dat hij op de positie moet spelen waar Busquets speelt. Dat is in mijn ogen gewoon een van de allerbesten op die positie. Hij zou voor de verdediging kunnen spelen, maar Busquets is echt weergaloos goed."

Kieft vindt dat De Jong weinig reden tot klagen heeft in Spanje. "Hij speelt gewoon tachtig à negentig procent van de wedstrijden in zijn eerste jaar bij een Europese topclub, dus ik vind dat hij het goed doet."

Johan Derksen plaatst een kanttekening. "Als hij ook nog ging scoren, was het de ultieme middenvelder. Dat moet hij nog aanleren: het strafschopgebied ingaan en daar de actie maken, want op het middenveld beheerst hij het allemaal wel. Hij speelt iedereen uit, maar zou ook twintig à dertig meter daarvoor acties kunnen maken. Dan kan hij tien goals per seizoen maken."

No Poll