Barça ontslaat Setién en presenteert nieuwe coach 'binnen enkele dagen'

Barça ontslaat Setién en presenteert nieuwe coach 'binnen enkele dagen'

Gepubliceerd: maandag 17 augustus 2020 om 20:10ma 17-08-2020 om 20:10

Laatste update: maandag 17 augustus 2020 om 20:23ma 17-08-2020 om 20:23

De kogel is door de kerk: FC Barcelona heeft trainer Quique Setién ontslagen. De 61-jarige Spanjaard heeft het een half jaar volgehouden in Camp Nou. De 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League is hem fataal geworden.

Na het ontslag van Ernesto Valverde begin dit jaar kreeg Setién de eindverantwoordelijkheid bij Barcelona. Ook Ronald Koeman en clubicoon Xavi werden destijds genoemd. Het lukte Setién niet om Barcelona kampioen te maken en voor het derde seizoen op rij werd de club op vernederende wijze uitgeschakeld in de Champions League. 

De aanstelling van Koeman is nu een kwestie van tijd. Volgens Spaanse media kan de bondscoach van het Nederlands elftal dinsdag al voorgesteld worden als nieuwe hoofdtrainer. Naar verwachting tekent Koeman een contract voor drie seizoenen.

FC Barcelona geeft in een statement op de clubwebsite aan dat het van plan is een grote schoonmaak te gaan houden: het eerste elftal zal grondig gerenoveerd gaan worden. Deze herstructurering wordt gedaan door het technische kader van de club én de nieuwe hoofdcoach, die volgens de Spaanse club de komende dagen aangesteld zal worden.

Setién kwam tot 25 wedstrijden bij Barcelona, negentien in de Primera División, drie in de Champions League en drie in de Copa del Rey. Hiervan won hij er zestien, werden er vier gelijkgespeeld en werd er vijf keer verloren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws