Veltman klaar voor PL-avontuur: 'In Brighton vroegen ze wel: waarom rugnummer 34?'

Veltman klaar voor PL-avontuur: 'In Brighton vroegen ze wel: waarom rugnummer 34?'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 18:46za 15-08-2020 om 18:46

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 18:48za 15-08-2020 om 18:48

Joël Veltman had het goed naar zijn zin bij Ajax, maar is klaar voor een nieuwe uitdaging bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. Met het EK van volgend jaar in zijn achterhoofd wil hij schitteren in Engeland.

Veltman moet zich bij Brighton gaan richten op de positie van rechtsback. "Maar ze weten dat ik ook centraal achterin kan spelen", laat de verdediger weten in een interview met het clubkanaal van Ajax. "Volgend jaar komt het EK eraan, dus dat heb ik ook wel in mijn gedachten meegenomen."

Veltman heeft zin in zijn nieuwe avontuur en mag het op gaan nemen tegen sterren als Sadio Mané en Sergio Agüero. "Tuurlijk, dat zijn wereldspelers. De Bruyne, noem ze allemaal maar op", vervolgt Veltman, die volgend seizoen met rugnummer 34 gaat spelen. "Dat hoef ik niet uit te leggen. In Brighton vroegen ze nog wel: waarom rugnummer 34? In Amsterdam is dat mooi ontvangen. Een nieuw avontuur, een nieuw begin. En een speciaal gevoel bij Appie natuurlijk."

Bij Ajax beleefde de 28-jarige verdediger veel mooie momenten en de nodige successen. "Jongens die terugkwamen, zoals Daley (Blind, red.), dat zijn ook mooie momenten voor een club als Ajax. En recentelijk natuurlijk de Champions League-reeks, dat was prachtig", sluit Veltman af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws