'Koeman ziet laatste trein naar Camp Nou en wil Oranje nu wel verlaten voor Barça'

'Koeman ziet laatste trein naar Camp Nou en wil Oranje nu wel verlaten voor Barça'

16-08-2020 08:40
161

Ronald Koeman prijkt zondag op de voorpagina van El Mundo Deportivo. De bondscoach van het Nederlands elftal zou niet opnieuw 'nee' zeggen tegen FC Barcelona en geldt inmiddels als één van de belangrijskte kandidaten, claimt de Catalaanse sportkrant.

De naam van Koeman valt steeds nadrukkelijker, claimt MD. De Nederlandse trainer staat te boek als clubicoon, nadat hij Barça in 1992 de eerste Europa Cup I bezorgde. Het bestuur is zeer gecharmeerd van Koeman, die het karakter en de moed heeft om moeilijke beslissingen te nemen in een 'gecompliceerde kleedkamer'. Dat bewees hij bij Valencia, waar hij clubiconen David Albelda en Santiago Cañizares passeerde.

Daarnaast staat Koeman voor aanvallend voetbal, geldt hij als discipel van Johan Cruijff, en haalt hij bij Oranje het beste uit spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek, vervolgt het relaas van MD, dat weet van de droom van Koeman om ooit trainer te worden van Barcelona. Hij werd in januari al benaderd om Ernesto Valverde op te volgen, maar vanwege Oranje bedankte hij toen voor de eer. De keuze van de Catalanen viel vervolgens op Quique Setién.

Nu ook Setién de bons krijgt is Koeman echter niet weer van plan om Barça af te wijzen, ondanks het EK van volgend jaar zomer. De oud-trainer van Ajax, PSV, AZ en Feyenoord is van mening dat dit weleens de laatste keer kan zijn dat de trein voorbij komt, schrijft de sportkrant.

Koeman hoeft in ieder geval niet te vrezen voor concurrentie van Xavi, die wil wachten tot de presidentsverkiezingen, waar zijn goede vriend Victor Font één van de favorieten is. Barça sprak ook met Mauricio Pochettino, maar de Argentijn is door zijn verleden weinig geliefd bij de achterban. 'Voor Koeman daarentengen is Barcelona een droom.'