Agent Vertonghen: 'Toegegeven: Benfica was niet Jans eerste optie'

Agent Vertonghen: 'Toegegeven: Benfica was niet Jans eerste optie'

16-08-2020 12:42
54

Benfica was niet de eerste optie van Jan Vertonghen, onthult zaakwaarnemer Tom De Mul. Meerdere clubs waren in de race voor de handtekening van de Belg, die uiteindelijk toch voor een avontuur in Portugal koos. Vertonghen tekende zaterdag voor drie seizoenen.

Vertonghen koos voor Benfica omdat de Portugese topclub 'van Jan een prioriteit heeft gemaakt'. "Ze bieden hem stabiliteit en continuïteit, zeker met dat contract voor drie jaar. In deze fase van Jans carrière is dat cruciaal", zegt De Mul tegen Sporza.

Meerdere clubs wilden Vertonghen hebben, zegt De Mul. "Er waren contacten met Italiaanse clubs zoals Roma, Inter en vooral Napoli, waar het op een bepaald moment zeer concreet werd, maar voor Jan waren die drie jaar contract zeer belangrijk, net als het feit dat hij voor trofeeën kan spelen, in de Champions League of toch zeker Europa League kan aantreden en het leven voor zijn vrouw en kinderen in Lissabon zeer aangenaam is."

"Toegegeven: Benfica was aanvankelijk niet Jans eerste optie, maar gaandeweg is Jan er steeds meer over beginnen na te denken. Uiteindelijk bleek alles te kloppen en vielen de puzzelstukjes in elkaar."

Vertonghen hoopt bij Benfica nog wat prijzen in de wacht te kunnen slepen. "De focus ligt volledig op Benfica en die is positief: zijn sportieve honger is zo groot dat hij weer écht voor titels en bekers kan spelen, zoals vroeger bij Ajax. Dat is bij Tottenham, hoewel dat ook een heel grote club is, toch minder gelukt. Trofeeën winnen en iets bereiken in Europa: dat zit in Jans hoofd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie