Twijfels over Summerville: Het gaat om het niveau van Feyenoord

Twijfels over Summerville: "Het gaat om het niveau van Feyenoord"

17-08-2020 17:46
41

Rob Jacobs, oud-speler en trainer van Feyenoord, verwacht niet dat Crysencio Summerville een basisplaats krijgt bij Feyenoord. Steven Berghuis gaat op rechts waarschijnlijk de voorkeur krijgen, verwacht hij.

Summerville is terug bij Feyenoord na een verhuurperiode bij ADO Den Haag. Jacobs is benieuwd naar wat hij gaat laten zien. "Hij is snel, heeft een actie en durft te voetballen, maar bij FC Dordrecht was hij ook niet de uitblinker. Bij ADO Den Haag deed hij het niet onaardig, maar het gaat om het niveau van Feyenoord. Dat vraagt iets anders van de spelers", zegt Jacobs bij FC Rijnmond.

"Nu kun je dat niet vragen, want het is nog gevaarlijk ook. Ze kunnen geblesseerd raken, omdat ze pas veertien dagen bezig zijn. Dan ga je er niet voor de volle honderd procent op. Dat kan niet, dus het is nog link ook."

Jacobs denkt dat Summerville op de bank zit als Berghuis fit is. "Summerville weet ook dat Berghuis terug komt. Dan moet hij er gewoon af. Het is fijn om te weten dat hij klaar staat als er wat met Berghuis gebeurt."

Oud-spits Geert den Ouden vraagt zich af in hoeverre er in de voorbereiding gesproken kan worden van 'een kans' voor de spelers. "Als je met een elftal dat niet compleet is speelt tegen een FC Twente dat ook nog niet compleet is, wat is dan 'een kans' krijgen? Je weet nog helemaal niet wat de daadwerkelijke krachten zijn als de Eredivisie straks begint."

"Je vraagt nu een prestatie van een speler, maar dat mag je niet vragen", besluit Jacobs.