De Boer: 'Barça moet op zoek naar andere spelers die het verschil kunnen maken'

De Boer: 'Barça moet op zoek naar andere spelers die het verschil kunnen maken'

20-08-2020 16:54
38

Ronald de Boer denkt dat Ronald Koeman niet bang is om de grootste spelers van FC Barcelona op de bank te zetten, mocht dat nodig zijn. De voormalig Barça-speler vindt dat Koeman een team rond Lionel Messi moet bouwen.

"Messi is nog steeds een van de beste spelers ter wereld", geeft De Boer aan in gesprek met Onda Cero. "Mensen kijken alleen naar de laatste wedstrijd tegen Bayern, maar Messi heeft het hele jaar goede wedstrijden gespeeld. Koeman moet op zoek naar een team rond Messi en naar de beste spelers."

Volgens De Boer moet Messi belangrijk gemaakt worden, maar moet er wel opgepast worden dat niet alle aandacht naar de Argentijn gaat. "Alle ballen op Messi wordt een probleem, dat gaat niet gebeuren. Eerder, met Neymar, moest de tegenstander aan meer denken dan alleen Messi. Nu niet meer. Ze moeten op zoek naar andere spelers die het verschil kunnen maken."

Louis van Gaal
De Boer wordt ook gevraagd op welke coach Koeman het meest lijkt: Johan Cruijff, Louis van Gaal, Frank Rijkaard of Pep Guardiola. "Van die vier namen, denk ik dat hij het meest lijkt op Van Gaal. Direct, duidelijk in zijn beslissingen en hij twijfelt niet aan zijn tactiek en spelers. Hij is daarnaast niet bang om goede spelers op de bank te zetten als ze niet goed presteren", sluit De Boer af.