'Grote knokpartij in Duitsland: Duitse politie arresteert Feyenoord-hooligans'

'Grote knokpartij in Duitsland: Duitse politie arresteert Feyenoord-hooligans'

22-08-2020 17:42 Laatste update: 23-08-2020 14:52
275

De Duitse politie heeft zaterdagmiddag een grote groep Feyenoord-hooligans gearresteerd, melden Duitse media, die spreken van 'wilde gevechten'. Zij wilden de confrontatie aangaan met de achterban van Borussia Dortmund en MSV Duisburg. Het zou gaan om een groep van 200 supporters.

Een aantal daarvan is door de Duitse politie opgepakt, meldt BILD. Fanatieke aanhang van Feyenoord en Dortmund spraken van tevoren met elkaar af om in Duitsland met elkaar te knokken.

De Duitse politie kreeg meerdere noodoproepen en besloot meteen om in te grijpen. Hooligans renden schreeuwend door de stad, gooiden met flessen en gingen met de achterban van de andere clubs op de vuist. Het gebeurde in Duisburg, waar de Cup of Traditions wordt gehouden. Dat toernooi gaat tussen MSV Duisburg, Feyenoord en Borussia Dortmund.

De Duitse autoriteiten zijn erin geslaagd om een grote groep supporters te arresteren. Naar verluidt gaat het zeker om dertig hooligans. 'Het werd snel duidelijk: het waren hooligans uit Rotterdam!', schrijft BILD.