Presidentskandidaat Barça in gesprek met Klopp: 'Zo'n coach heeft de club nodig'

Presidentskandidaat Barça in gesprek met Klopp: 'Zo'n coach heeft de club nodig'

23-08-2020 09:56
119

Na de naam van Xavi valt nu ook de naam van Liverpool-trainer Jürgen Klopp bij FC Barcelona. Jordi Farré, een Catalaanse zakenman die volgend jaar mee gaat doen aan de presidentsverkiezingen bij de club, wil de Duitse trainer naar Camp Nou halen.

Farré, die niet begrijpt dat de huidige president Josep Maria Bartomeu nog steeds aan het roer staat bij de club na de 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League, ziet in Klopp een prima trainer voor Barcelona. Wel geeft hij aan dat Koeman voor nu een goede optie is. "Het is een lastige situatie en Koeman is een prima oplossing", vertelt Farré in gesprek met Sport. "Hij is een Barcelona-legende, een ijkpunt. Hij is wat de club nodig had. Ik wens hem het beste, de uitdaging is enorm."

Zakenman Farré sluit niet uit dat wanneer hij president wordt bij Barcelona, Koeman mag blijven zitten. "Als het werkt en hij het goed doet, zou ik hem natuurlijk houden. We hebben onze 'roadmap' uiteraard al klaar: ik heb al verschillende gesprekken gevoerd met Jürgen Klopp, het lijkt ons dat Barça zo'n coach nodig heeft."

Farré is overigens niet de favoriet om het over te nemen van Bartomeu. Victor Font, die Xavi mee wil nemen naar Camp Nou als nieuwe trainer, lijkt de voornaamste kandidaat om het stokje over te nemen. Font gaat een stuk drastischer te werk dan Farré: ook al doet Koeman het volgend seizoen goed, de Nederlander moet sowieso wijken voor Xavi.