Advocaat ziet Feyenoord-experiment goed uitpakken: 'Echt wel positief'

Advocaat ziet Feyenoord-experiment goed uitpakken: 'Echt wel positief'

23-08-2020 18:14
68

Door een uitgedunde selectie moest Dick Advocaat zaterdag experimenteren in de Feyenoord-defensie. Wouter Burger stond tijdens de gewonnen Cup der Traditionen naast Eric Botteghin en dat pakte verrassend goed uit.

Wouter (19) is van nature een middenvelder, maar werd door Advocaat opgesteld als stopper. "Dat zag er op zich écht wel positief uit", oordeelt Advocaat tegenover FOX Sports. "Hij is natuurlijk een jongen die wel weet wat hij met een bal moet doen. Defensief stond hij ook zijn mannetje. Ik was daar wel tevreden over."

Feyenoord won de Cup der Traditionen, een vriendschappelijk oefentoernooi in Duitsland, door overwiningen op Borussia Dortmund (3-1) en MSV Duisburg (2-1). Er zijn twee, drie jongens die nu terugkomen van blessures en dat hebben we ook nodig", doelt Advocaat op de smalle selectie van Feyenoord.

De trainer zou er graag nog wat bij hebben. "Ik zal het niet meer herhalen, maar ik denk dat iedereen vandaag wel heeft kunnen zien waarom. Het was eigenlijk een beetje onverantwoord, maar we konden niet anders."