'Ik weet dat het moment dat ik niet meer speel bij Twente steeds dichterbij komt'

'Ik weet dat het moment dat ik niet meer speel bij Twente steeds dichterbij komt'

24-08-2020 08:49 Laatste update: 09:13
17

Wout Brama wil alleen nog vooruitkijken na de voor hem meest roerige periode in zijn FC Twente-carrière. De 34-jarige aanvoerder van de Enschedese club speelde na de winterstop geen minuut meer.

"Wat me vooral dwars heeft gezeten, is dat ik nooit uitleg of een antwoord heb gekregen op de vragen wat ik verkeerd deed en wat ik anders moest doen. Ja, dat hoorde ik later in de tapes", verwijst Brama in gesprek met TC/Tubantia naar de uitgelekte 'Brama-tapes', waarop keeperstrainer Sander Boschker keihard uithaalde naar het clubicoon.

Brama heeft dat inmiddels afgesloten. Na het vertrek van de technische staf onder leiding van trainer Gonzalo García verlengde hij zijn contract en zag hij veel veranderen. "Van een nieuwe staf en nieuwe spelers krijgen mensen nieuwe energie. Dat merk ik ook bij mezelf. Deze staf heeft ervaring, communiceert, is enthousiast en duidelijk en kent het klappen van de zweep. Daar houd ik van."

Komend seizoen wil Brama zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Of hij een basisplaats weet af te dwingen, is nog afwachten. "Ik weet ook dat het moment dat ik niet meer ga spelen steeds dichterbij komt. Dat is de wet van de natuur en zo hoort het ook. Als een jonge speler het beter doet, dan moet hij spelen, zo simpel is het. Maar dat moment probeer ik wel zo lang mogelijk uit te stellen."