Gullit zag 'sleutelmoment' in finale: 'Daardoor won Bayern, ik vond het geweldig'

Gullit zag 'sleutelmoment' in finale: 'Daardoor won Bayern, ik vond het geweldig'

24-08-2020 14:29 Laatste update: 14:47
60

De schop van Serge Gnabry aan het adres van Neymar was 'hét sleutelmoment' in de Champions League-finale tussen Paris Saint-Germain en Bayern München, zegt Ruud Gullit. Daardoor kregen de Duitsers een boost en wonnen ze de wedstrijd.

Gnabry wekte woede omdat sterspeler Neymar, die in de eerste helft een paar keer gevaarlijk was, onderuitgehaald werd. "Voor mij was Gnabry die Neymar schopte hét sleutelmoment van de wedstrijd. Dat was hét moment. Daardoor wist Bayern: oké, nu gaan we ervoor", zegt Gullit bij beIN Sports.

"Ik vond het geweldig toen hij het deed. Je hebt een beetje agressie en vastberadenheid nodig. Vanaf dat moment gebeurde er iets in dat team. Uiteindelijk maakte Bayern ook het doelpunt."

In de tweede helft maakte Kingsley Coman de enige goal van de wedstrijd. "Nu weet je waarom clubs in het contract zetten dat een oud-speler niet tegen zijn oude club mag spelen, want ze scoren daar altijd tegen", grapt Gullit. Coman speelde één seizoen voor PSG, voor hij in 2014 naar Juventus verkaste.