Zivkovic keert terug in Groningen en traint mee met Trots van het Noorden

Zivkovic keert terug in Groningen en traint mee met Trots van het Noorden

25-08-2020 11:38
48

Richairo Zivkovic heeft van zijn club Changchun Yatai toestemming gekregen om mee te trainen bij FC Groningen. Van een transfer is nog geen sprake: Zivkovic gaat zijn conditie op pijl houden in Nederland.

Dat bevestigt Groningen via officiële kanalen. Zivkovic ligt nog voor anderhalf seizoen vast bij Changchun Yatai en werd vorig seizoen verhuurd aan Premier League-club Sheffield United. Hij kwam tot vijf optredens in het shirt van Sheffield.

'FC Groningen biedt Zivkovic deze optie omdat hij afkomstig is uit de Opleiding van de Trots van het Noorden', valt er te lezen op de website van Groningen. De spits maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal en werd de jongste doelpuntenmaker ooit voor de club. Tijdens de overwinning op NEC van 3 augustus 2013 schoot Zivkovic het record van Arjen Robben uit de boeken, hij was toen 16 jaar en 332 dagen oud.
 
Zivkovic kwam tot op heden tot veertig wedstrijden in het shirt van Groningen en maakte daarin elf doelpunten. De competitie in China ligt op dit moment stil. Hierdoor ging Changchun Yatai akkoord met het verzoek van Zivkovic.