Johnsen laat Willem II en ADO links liggen: 'Kwaliteiten voor de Champions League'

Johnsen laat Willem II en ADO links liggen: 'Kwaliteiten voor de Champions League'

25-08-2020 18:15 Laatste update: 18:20
25

2,4 miljoen euro had Ajax voor hem over, maar Dennis Johnsen is na drie seizoenen klaar in Amsterdam. De teller bleef steken op 46 minuten in Ajax 1 en Johnsen gaat – na uitleenbeurten bij sc Heerenveen en PEC Zwolle – zijn geluk in Venetië beproeven: de Serie B wordt voorlopig zijn werkterrein.

Venezia FC sloot de Serie B-jaargang '19/'20 af als nummer 11, maar wil komend seizoen serieus jacht maken op promotie. Mét Dennis Johnsen als één van de belangrijkste pijlers onder het Serie A-project: de Noorse buitenspeler heeft voor vier jaar getekend. "Hij heeft een hele lange tijd in Nederland gezeten, maar hij was toe aan een nieuwe impuls in zijn carrière", vertelt zaakwaarnemer Ouanis Akachar aan VoetbalPrimeur.

Dat de speelse vleugelaanvaller in de Serie B opduikt, is op het eerst gezicht verrassend. Akachar heeft begrip voor de scepsis bij de buitenwacht. "De meeste spelers in Italië zijn meer robuust dan verfijnd. Maar momenteel is er in Italië een grote verandering qua voetbal gaande." Waar voorheen vaker gekozen werd voor routine, mikken steeds meer Italiaanse clubs op het opleiden van jong talent, legt Akachar uit. Hij verwacht dan ook dat Johnsen zijn kansen gaat krijgen en zijn draai kan vinden in de Serie B. "Juist Dennis kan met zijn specifieke kwaliteiten het verschil maken. Iets laten zien wat de meesten daar niet hebben."

Johnsen had ook in de Eredivisie kunnen blijven – Akachar onthult dat Willem II en ADO Den Haag concrete belangstelling hadden – maar kiest na vijf jaar Nederland dus voor een Italiaans avontuur. "Omdat hij gewoon een nieuwe stap wil maken: opnieuw beginnen, revanche nemen op wat hier niet is gelukt", laat zijn belangenbehartiger weten. "Met zijn kwaliteiten moet hij gewoon de Champions League kunnen halen."

Verhaal van Kraay jr. 'lariekoek'
Dat is hem als speler van Ajax niet gelukt: Johnsen maakte indruk bij het beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie en sommigen zagen in hem de toekomstig linksbuiten van het eerste. Uiteindelijk kwam de Noor tot slechts zeventien Eredivisie-minuten namens Ajax en werd hij twee keer uitgeleend. Tijdens zijn Ajax-periode kwam FOX Sports-analist Hans Kraay junior met een opmerkelijk verhaal op de proppen: de buitenspeler zou op het matje geroepen zijn door Ajax nadat hij te vaak in het Amsterdamse nachtleven was gespot.

Johnsen zelf ontkende dit in alle toonaarden en ook zijn zaakwaarnemer weet niet waar deze verhalen vandaan komen. "Lariekoek", aldus Akachar. "Dat zeg ik niet omdat hij mijn cliënt is, maar ik ken Dennis al een tijdje. Een superstabiele jongen, waar in Nederland een verkeerd beeld van is geschetst. Hij is 24/7 met zijn vriendin, gaat nooit de deur uit en drinkt niet eens een wijntje, hooguit met Kerstmis."

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie