'Kamp-Messi wijst in contractruzie op door FIFA én Barça gesigneerde documenten'

'Kamp-Messi wijst in contractruzie op door FIFA én Barça gesigneerde documenten'

26-08-2020 11:58 Laatste update: 12:47
78

FC Barcelona en Lionel Messi steggelen over de clausule in het contract van de Argentijnse superster. Messi wilde zich transfervrij laten verklaren door die bewuste clausule, maar FC Barcelona meent dat deze begin juni al verlopen is.

Marca geeft extra uitleg over de situatie. Toen Messi in 2017 zijn voorlopig laatste contractverlenging bezegelde, werd er in die verbintenis een ontsnappingsclausule opgenomen. Deze liep tot 10 juni 2020, normaal gesproken een paar dagen na het einde van het seizoen 2019/2020. Deze voetbaljaargang is door onvoorziene omstandigheden echter verlengd tot eind augustus.

Barça meent dat de datum van 10 juni 2020 is blijven staan, dat Messi dus geen gebruik meer kan maken van de clausule en dat de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar pas in 2021 transfervrij kan vertrekken. Volgens Marca heeft het kamp-Messi echter gewezen op enkele documenten die zijn ondertekend door de FIFA én door de clubleiding van FC Barcelona: volgens deze overeenkomst was het seizoen 2019/2020 pas voorbij wanneer de laatste wedstrijden gespeeld waren. In de ogen van het kamp-Messi zou ook de deadline voor Messi's clausule hierdoor opgeschoven moeten worden.

Voetbalminnend Catalonië staat in brand sinds Messi zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt. De vedette zou zijn conclusies hebben getrokken na een telefoongesprek met kersvers trainer Ronald Koeman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie