Breaking news

LIVE: Feyenoord komt langzaam in de wedstrijd, Ajax leidt door goal Gravenberch

Reactie PSG tegenover L'Équipe: ook transfervrije Messi-deal 'onmogelijk'

Reactie PSG tegenover L'Équipe: ook transfervrije Messi-deal 'onmogelijk'

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2020 om 10:53wo 26-08-2020 om 10:53

Paris Saint-Germain zal zich niet in de strijd om Lionel Messi mengen, mocht de superster daadwerkelijk vertrekken bij FC Barcelona. Ook een transfervrije deal met Messi zit er niet in voor de verliezend Champions League-finalist.

PSG geldt als één van de meest kapitaalkrachtige clubs in Europa, maar moet zich ook houden aan de Financial Fair Play-regels van de UEFA. De komst van Messi is dan ook 'onmogelijk', laat een woordvoerder vanuit Parijs weten aan L'Équipe. Ook als de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar in 2021 uit zijn contract loopt, zou PSG hem niet binnen kunnen halen zonder de FFP-regels te overtreden.

Het Manchester City van oude bekende Pep Guardiola is al vaker aan Messi gelinkt, maar moet eveneens rekening houden met de Financial Fair Play-regels. De 33-jarige Argentijn heeft een clausule van 700 miljoen euro in zijn contract staan, al lijkt Barça ook bereid om voor 'slechts' 222.000.001 mee te werken aan een vertrek. Een transfervrij vertrek lijkt deze zomer in elk geval uitgesloten: Messi wilde gebruik maken van een clausule in zijn verbintenis, die volgens de club echter in juni al verlopen is.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws