Slot heeft duidelijke voorkeur in voorronde CL: 'Daar spelen we liever niet tegen'

Slot heeft duidelijke voorkeur in voorronde CL: 'Daar spelen we liever niet tegen'

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2020 om 20:40wo 26-08-2020 om 20:40

Laatste update: woensdag 26 augustus 2020 om 20:53wo 26-08-2020 om 20:53

AZ-trainer Arne Slot zag hoe zijn ploeg woensdag met hangen en wurgen afrekende met Viktoria Plzen in de voorrondes van de Champions League. Hij blikt alvast vooruit op de volgende ronde en hoopt de Portugese club Benfica te ontlopen.

In de volgende voorronde wacht een confrontatie met KAA Gent, Dynamo Kiev of Benfica. "Zijn dat de drie mogelijkheden?", stelt Slot in gesprek met FOX Sports. "Doe maar Kiev of Gent en dan hopen we op een thuiswedstrijd. Dan zien we wel weer wat het gaat worden. Ik denk dat iedereen snapt, dat wanneer ik mag kiezen, we dan liever niet tegen Benfica spelen."

AZ kwam tegen Plzen diep in de blessuretijd van de wedstrijd op gelijke hoogte, nadat Ferdy Druijf een penalty versierde. "Het was ook slimmigheid", stelt Slot. "Daar hebben we voor de wedstrijd ook veel aandacht aan besteed. Deze wedstrijden worden niet alleen gewonnen door goed voetbal, maar door slimmigheden kan je ook wedstrijden winnen. Ik vond het heel slim van Ferdy om de bal aan te tikken en vervolgens het contact te zoeken. Dan is het wel lekker dat Teun (Koopmeiners, red.) dan een strafschop mag nemen."

De volgende wedstrijd voor AZ in de voorronde van de Champions League wordt gespeeld in de tweede week van september.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke tegenstander zien jullie het liefst in de volgende ronde?

KAA Gent
72%
Dynamo Kiev
12%
Benfica
16%
(2506 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws