'Dat is Messi niet waard, maar investering van 250 miljoen is terug te verdienen'

'Dat is Messi niet waard, maar investering van 250 miljoen is terug te verdienen'

27-08-2020 08:07
54

Lionel Messi wil vertrekken bij FC Barcelona, maar wat is een realistisch bedrag om neer te tellen voor de Argentijnse superster? Sportmarketeers Marcel Beerthuizen en Frank van den Wall Bake denken dat een transfer van 250 miljoen euro terug te verdienen is.

Messi heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor hij voor zevenhonderd miljoen euro kan vertrekken uit Camp Nou. "Dat is Messi zeker niet waard", geeft Beerthuizen aan in gesprek met de NOS. Barcelona heeft de vraagprijs voor Messi bepaald op 220.000.001 euro. "Een investering van 250 miljoen is zeker nog terug te verdienen", vult Van den Wall Bake zijn collega aan.

Wedden

Meer odds

"Zijn kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf. En je koopt veel meer dan alleen de beste voetballer ter wereld. In ideale omstandigheden is zelfs een bedrag tussen de 300 en 400 miljoen nog terug te verdienen", aldus Van den Wall Bake, die doelt op de verkoop van merchandise en verkoop van seizoenskaarten.

Cristiano Ronaldo
"Trek eens de vergelijking met Cristiano Ronaldo", vervolgt Beerthuizen. Juventus betaalde twee jaar geleden ruim honderd miljoen euro voor de Portugese aanvaller. "Alleen al van Adidas kreeg Juventus een dikke bonus van 15 miljoen vanwege de vele verkochte shirtjes. En ook op andere sponsoren had zijn komst natuurlijk enorme aantrekkingskracht."

Manchester City heeft Messi naar verluidt al een driejarig contract aangeboden, maar de Engelse club is niet van plan een transfersom neer te leggen voor de Argentijn. Messi zelf is ervan overtuigd dat hij transfervrij kan vertrekken uit Camp Nou vanwege een clausule in zijn contract, Barcelona geeft aan dat die clausule in juni afliep.