'Bartomeu biedt aan om op te stappen, maar Messi heeft beslissing al gemaakt'

'Bartomeu biedt aan om op te stappen, maar Messi heeft beslissing al gemaakt'

27-08-2020 16:07 Laatste update: 16:13
154

Josep Maria Bartomeu, de president van Barcelona, stapt op als dat Lionel Messi ertoe beweegt om te blijven. Dat melden diverse media uit Spanje, waaronder het televisiestation TV3.

De Spaanse zender zegt dat Bartomeu bereid is om zijn functie op te geven om op die manier Messi in Barcelona te kunnen houden. De Argentijnse ster heeft een verzoek tot vertrek ingediend en zou al in contact staan met Manchester City, maar de clubpresident heeft nu besloten om het laatste redmiddel in te zetten en zijn baan op het spel te zetten.

Als Bartomeu daadwerkelijk opstapt is het onduidelijk wat dat voor Ronald Koeman betekent. De huidige president haalde de Nederlandse oefenmeester binnen, maar diverse kandidaat-opvolgers van Bartomeu lieten al weten dat zij zonder Koeman verder zouden willen als zij de scepter zwaaien in Camp Nou.

Vanuit Argentinië wordt gezegd dat Messi per se weg wil bij Barcelona, of Bartomeu nou blijft of niet. De beslissing van de clublegende van de Catalanen heeft niet alleen te maken met de president, maar hij vindt ook dat de club niet de juiste koers heeft ingezet om weer op het oude niveau terug te komen. Messi zou zelfs al tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen met Manchester City.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie