'Volgende club in de race voor Suárez: stap binnen Primera División mogelijk'

'Volgende club in de race voor Suárez: stap binnen Primera División mogelijk'

29-08-2020 07:48 Laatste update: 07:56
24

Atlético Madrid is de volgende ploeg die gaat voor FC Barcelona-spits Luis Suárez. De Uruguayaan mag vertrekken uit Camp Nou: aan interesse vooralsnog geen gebrek.

De ploeg van trainer Diego Simeone houdt de situatie rondom Suárez nauwlettend in de gaten, maar beseft dat het de hulp nodig heeft van Barça om de spits binnen te halen. Atlético wil geen transfersom neertellen voor Suárez: de club verwacht anders niet te kunnen voldoen aan de salariseisen van de Uruguayaan, zo meldt AS Diario

Atlético hoopt voordat Suárez en Barcelona het mogelijk eens worden over een contractontbinding het eerste contact gelegd te hebben met de spits. De club verwacht dat Suárez niet meer haalbaar is wanneer hij daadwerkelijk transfervrij is, aangezien er dan meer clubs om zijn handtekening gaan strijden. Daarnaast heeft Atlético te maken met een salarisplafond: Suárez moet naar verluidt geld inleveren als hij naar het Wanda Metropolitano vertrekt.

Atlético moet spelers verkopen om ruimte te maken voor de komst van Suárez. Diego Costa zou mogen vertrekken bij de club: de Spanjaard is een van de grootverdieners bij de club. 

Naast Atlético zijn ook het Inter Miami van David Beckham en Juventus in de race voor Suárez.