'Geweldig nieuws, Van Gaal is de perfecte oplossing voor het Nederlands elftal'

'Geweldig nieuws, Van Gaal is de perfecte oplossing voor het Nederlands elftal'

31-08-2020 13:44
65

Het feit dat Louis van Gaal openstaat voor een derde ambtstermijn bij het Nederlands elftal is 'geweldig goed nieuws' voor de KNVB. Dat stelt NOS-commentator Jeroen Grueter.

"Ik zou onmiddellijk gaan praten en zo snel mogelijk tot zaken proberen te komen", reageert Grueter in de NOS Voetbalpodcast. Dwight Lodeweges neemt de honneurs waar na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona. Van Gaal is de eerste kandidaat-bondscoach die laat doorschemeren open te staan voor de vacature. Grueter: "De spoeling is heel erg dun en daarboven zweeft Van Gaal. Als hij het graag wil doen, dan hoef je daar toch niet heel lang over na te denken?"

NOS-collega Jeroen Elshoff weet het zo net nog niet. "Memphis had eerst een goede relatie met Van Gaal, daarna minder bij Manchester United, Van Dijk is jarenlang genegeerd en Wijnaldum is helemaal gek van hem. Het moet wel passen allemaal", zegt hij. "Als je kijkt naar de statuur van Louis van Gaal, dan hoeven we toch niet lang te praten om te zeggen dat dit de perfecte oplossing is voor het Nederlands elftal?", reageert Grueter. "Jongens als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt krijgen nu de kans om nog één keer met hem te werken."