'Nieuws voor Hateboer én Tagliafico: Leicester City haalt Rode Duivel uit Bergamo'

'Nieuws voor Hateboer én Tagliafico: Leicester City haalt Rode Duivel uit Bergamo'

01-09-2020 09:07 Laatste update: 11:50
37

Hans Hateboer gaat afscheid nemen van één van zijn concurrenten bij Atalanta Bergamo. Timothy Castagne wordt voor 24 miljoen euro overgenomen door Leicester City en zal voor vijf jaar tekenen in het King Power Stadium.

De 24-jarige Rode Duivel kan als rechtsback én als linksback uit de voeten en werd volgens Het Nieuwsblad al een jaar lang in de gaten gehouden door The Foxes. De nummer vijf van Engeland had een opvolger nodig voor linksback Ben Chilwell, die voor 50 miljoen euro naar Chelsea is vertrokken. Rechtsback Ricardo Pereira heeft bovendien zijn kruisbanden gescheurd en staat lange tijd buitenspel. Bij Leicester City komt Castagne collega-Rode Duivels Youri Tielemans en Dennis Praet tegen.

In 2017 ging Castagne voor zo'n 6,5 miljoen euro van Racing Genk naar Atalanta. Afgelopen seizoen speelde hij in totaal 33 officiële wedstrijden waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. Ook Ajacied Nicolás Tagliafico werd genoemd als versterking van Leicester City: zijn komst lijkt echter van de baan.