Werder Bremen en KNVB bereiken akkoord: Chong speelt één interland mee

Werder Bremen en KNVB bereiken akkoord: Chong speelt één interland mee

Gepubliceerd: dinsdag 1 september 2020 om 20:10di 01-09-2020 om 20:10

Werder Bremen en Jong Oranje zijn het eens geworden over de inzetbaarheid van Tahith Chong de komende interlands. De aanvaller sluit aankomend weekend aan bij de groep, maar slaat het duel met Jong Wit-Rusland over.

Er ontstond vorige week veel discussie rondom de spelers van Jong Oranje. De wedstrijd in en tegen Jong Wit-Rusland staat vrijdag op het programma, maar omdat het er politiek zeer onrustig is en er in het land nog steeds code oranje geldt, zaten clubs er niet op te wachten om spelers af te staan. Bij terugkomst zouden de voetballers namelijk in quarantaine moeten.

Eerder liet Feyenoord al aan de KNVB weten liever geen spelers af te staan aan Jong Oranje. Justin Bijlow meldde zich maandag uiteindelijk gewoon op de training in Zeist. Chong was wel afwezig: Werder Bremen liet hem niet afreizen naar Nederland. De Bundesliga-club geeft aan dat er inmiddels een akkoord is bereikt. 'We hebben een compromis gesloten', geeft algemeen directeur Frank Baumann aan. Naast Chong mag ook Milot Rashica afreizen naar de nationale ploeg van Kosovo. 'Maar ze reizen niet af naar wedstrijden in risicogebieden', geeft Baumann aan.

Werder is er namelijk bang voor dat de spelers daarna in quarantaine moeten en een gedeelte van de voorbereiding moeten missen. 'Dan zijn ze na de interlandperiode meteen weer beschikbaar', aldus Baumann. Chong is volgende week dinsdag dus beschikbaar, wanneer Jong Oranje in Nederland tegen Jong Noorwegen speelt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws