'PSV heeft met Max een goede aankoop gedaan, dat gaat helemaal goedkomen'

'PSV heeft met Max een goede aankoop gedaan, dat gaat helemaal goedkomen'

02-09-2020 11:40
121

PSV heeft goede zaken gedaan met de komst van Philipp Max. Dat verwacht Paul Verhaegh, die bij FC Augsburg twee seizoenen samenspeelde met de Duitse linksback.

"Ik denk dat PSV met Max een goede aankoop heeft gedaan", reageert Verhaegh bij Omroep Brabant. "Hij heeft een enorme drive naar voren met een goede voorzet en een goed schot. Je ziet het ook aan zijn statistieken bij Augsburg afgelopen seizoen."

Max was afgelopen seizoen goed voor acht goals en zes assists. Alleen Robin Gosens (Atalanta Bergamo) en Trent Alexander-Arnold (Liverpool) waren als verdediger betrokken bij meer goals in één van de vijf Europese topcompetities.

Ook verdedigend staat Max zijn mannetje, benadrukt Verhaegh. "Dat is en blijft natuurlijk ook je voornaamste taak als verdediger. Hij heeft al jaren Bundesliga-ervaring. En dan speel je niet tegen de minste aanvallers."

De oud-speler van Vitesse, Augsburg, VfL Wolfsburg en FC Twente denkt dat Max zich snel gaat aanpassen in Eindhoven. "Hij zal wel snel aarden, ja. Het is een heel toegankelijke jongen die goed in de groep ligt. Dus dat gaat echt helemaal goed komen."

PSV betaalt acht miljoen euro voor hem, exclusief bonussen. Hij tekent voor vier seizoenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie