Update: 'PSG in de problemen: weer drie spelers besmet met coronavirus'

Update: 'PSG in de problemen: weer drie spelers besmet met coronavirus'

03-09-2020 23:10 Laatste update: 23:06
160

Paris Saint-Germain is flink getroffen door het coronavirus. Drie spelers van de verliezend Champions League-finalist zijn besmet, heeft de club bekendgemaakt via de officiële kanalen.

PSG heeft de identiteit van de spelers niet bekendgemaakt. Volgens L'Équipe gaat het echter om sterspeler Neymar en de Argentijnen Ángel Di María en Leandro Paredes. De drie waren na de verloren Champions League-finale tegen Bayern München naar Ibiza afgereisd om daar vakantie te vieren.

De spelers in kwestie moeten voorlopig in quarantaine blijven. De overige selectiespelers en stafleden zullen een nieuwe testronde ondergaan. PSG zou eigenlijk eind augustus aan het nieuwe Ligue 1-seizoen beginnen, maar het openingsduel met RC Lens is over de interlandperiode heen getild. Of de besmette spelers op donderdag 10 september weer mee kunnen doen, moet nog afgewacht worden.

Het is niet de eerste keer dat het coronavirus rondwaart bij de Franse kampioen. PSG maakte eind juni al bekend dat drie werknemers een positieve test aflegden.

Update: L'Equipe meldt nu ook dat Marquinhos, Keylor Navas en Mauro Icardi besmet zijn met het coronavirus. Daardoor zit PSG in serieuze problemen, want bij vier of meer besmettingen moeten wedstrijden verplaatst worden. Daarover is nog geen besluit genomen.